Bemutatták az idei első F1-es autót

Pályára vitte a hétfőn bemutatott új versenygépét a McLaren F1-es csapata: először Lando Norris, az istálló fiatal versenyzője próbálhatta ki az új autót (Fotók:Mclaren.com)
2021. Február 16. 15:30
A mezőnyből elsőként a McLaren-istálló mutatta be új autóját a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2021-es idényére.

A korábbi versenygéphez képest csak nagyon finom változtatások érzékelhetők a megjelenésben, az MCL35M megtartotta főszínként a narancssárgát és kiegészítőként a kéket.

Ennél sokkal nagyobb változást jelent, hogy a csapatok közül egyedüliként a McLaren váltott motorbeszállítót, ugyanis Renault helyett ismét a Mercedes erőforrása dübörög majd az autókban. A McLaren 2014 után tért vissza a német autógyárhoz.

A konstruktőrök között tavaly harmadik McLaren a következő szezonnak a fiatal Lando Norrisszal és az újonnan érkezett Daniel Ricciardóval vág neki, utóbbi a Ferrarihoz távozott Carlos Sainzot pótolja majd.

A McLaren egyébként 54. Forma-1-es szezonját kezdi meg 2021-ben, és miután tavaly a 3. helyen zárt a konstruktőrök versenyében, természetesen nagy optimizmussal várja az új évadot.

„A kihívást jelentő, ugyanakkor eredményes 2020-as év után megnyomtuk az újraindítás gombot erre az idényre, miközben folytatjuk utunkat a rajtrács eleje felé” – mondta Zak Brown, a McLaren sportigazgatója. „Az idei még keményebb szezon lesz, de készen állunk a kihívásra. Szeretnék említést tenni a Forma-1, az FIA és a többi csapat folyamatos munkájáról, melyeket a sport érdekében tesznek. Büszke vagyok csapatunkra és arra a fejlődésre, amit közösen elértünk eddig. Hosszú út vár még ránk, de nagyszerű a hangulat házon belül, és egyre erősebb ellenféllé válunk, ahogy haladunk tovább az utunkon.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl azt mondja, a Lando Norris – Daniel Ricciardo kettős az egyik legerősebb lesz idén a Forma-1-es mezőnyben.

Az idei Forma-1-es szezon március 28-án a Bahreini Nagydíjjal rajtol.

(mti)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ