Bemutatták Kimi Räikkönen idei autóját

Megjött Räikkönen új autója, az Alfa Romeo C41 (Fotó: GmbH/Sven Germann)
2021. Február 22. 12:24
A mezőnyből harmadik csapatként a mai napon az Alfa Romeo Racing is lerántotta a leplet 2021-es Forma-1-es autójáról. A hinwili istállló főszponzora miatt Lengyelországban tartotta az online bemutatót, amely során mindenki megismerhette Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi idei munkaeszközét.

Folytatódik az autóbemutatók sora a Forma-1-ben. A McLaren és az Alpha Tauri idei autójának leplezése után a mezőnyből harmadikként az Alfa Romeo Racing is megmutatta, hogy milyen autóval fog nekivágni a 2021-es szezonnak. A csapat lengyel főszponzra, az Orlen miatt a bemutató a varsói Nagyszínházban zajlott, a koronavírus-járvány miatt ugyanakkor nézők nélkül, online formában.

Magyar idő szerint hétfő délben indult az Alfa Romeo 2021-es kocsijának, a C41-nek a bemutatója, amelyet Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi vezethet majd idén.

Az Alfa Romeo változatlan párossal vág neki a 2021-es idénynek, vagyis a harmadik közös szezonját kezdheti majd meg a Kimi Räikkönen-Antonio Giovinazzi páros, akik 2020-ban 4-4 pontot gyűjtöttek. A svájci-olasz istálló magyar idő szerint hétfő 12 órára ütemezte az autóbemutatóját, amelyben lerántották a leplet a C41-ről.

Az elnevezésnek érdekes története van: bár a 2020-as kocsijuk a C39-es kódjelet kapta, azonban a 2022-re készülő autót hamarabb kezdték el fejleszteni a 2021-esnél, hiszen a koronavírus-járvány kitörése előtt az volt a terv, hogy már 2021-ben érkeznek a forradalmi technikai szabálymódosítások, de ezeket 2022-re halasztották.

Emiatt kapta tehát a C41-es kódjelet a C40-es helyett az istálló idei versenygépe. A bemutatón a két állandó pilóta mellett pedig ott volt természetesen Robert Kubica is, aki továbbra is a tartalék- és tesztpilótai szerepkört tölti be.

(MotorSport / OigoGPhírek))

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ