Első fokon 3 év fegyházat kapott az embercsempész, aki még tavaly bukott le Szekszárd közelében

Korábbi felvétel: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2021. Február 23. 12:45
Az ítélet nem jogerős.

A Szekszárdi Járásbíróság a 2021. február 22-én megtartott tárgyaláson bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek azt a szír származású férfit, aki öt illegális bevándorlót szállított Magyarország területén – adta hírül keddi közleményében a Szekszárdi Törvényszék.

Mint írják, a vádlott egy embercsempészést folytató bűnszervezet tagjainak felkérésére vállalta el, hogy Magyarországra már illegálisan érkező migráns személyeket Ausztriába szállít. Öt, magukat szír állampolgároknak valló személy korábban embercsempészek útján jutottak el Szíriából Szerbiába, majd jogellenesen lépték át a szerb-magyar zöld határt. Az öt férfi Ausztriába akart eljutni, ezért mobiltelefonon tartották a kapcsolatot egy ismeretlen személlyel, akivel egyeztettek az útvonalról és a szállítás költségeiről.

Az illegális bevándorlók 2020. augusztus 10-én, egy előre megbeszélt helyszínen találkoztak az értük érkező vádlottal, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolnai Rendőrőrsének rendőrei azonban még aznap, az M6-os autópályán, a Fácánkerti pihenőhely közelében intézkedés alá vonták a vádlott által vezetett autót.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 3 év fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, emellett Magyarország területéről 8 évre kiutasította. Figyelemmel az enyhítő körülmények jelentős számára a járásbíróság a szabadságvesztés időtartamát a törvényi minimumhoz közeli mértékben állapította meg.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség három munkanap határidőt tartott fenn a nyilatkozattételre, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a bűnszervezetben történő elkövetés mellőzése és a kiszabott büntetés enyhítése iránt.

(Szekszárdi Törvényszék)

Több tucat embert verhetett át egy 33 éves tolnai férfi A tolnai rendőrök őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki néhány héttel a börtönből történő szabadulását követően újra pénzt csalt ki a sértettektől – adta hírül szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját Ötven százalékkal leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját szerda hajnalban a generátor olajrendszerének hibája miatt - közölte az erőmű. Tegnap megérkezett az első fekete gólya Gemencre Megérkezett az első fekete gólya a Gemenci erdőbe. A fokozottan védett madár a bekamerázott fészekbe landolt 2021. március 2-án reggel 7:16-kor. A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően immár 9. éve folytatódhat a tudományos megfigyelés. Kalapáccsal hadonászott, nem volt ínyére a földmérés Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságra február 26-án, mert egy önkormányzati út kimérése során szóváltásba keveredett egy helyi földtulajdonossal, aki erőszakkal megfenyegette, ezért nem tudta munkáját elvégezni – adta hírül az elmúlt napokban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Szombaton közel két hektáron égett a nádas Sárpilis és Alsónyék között Négy tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 órában – tájékoztatott hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ