Speciális oltópont lehet a Babits Mihály Kulturális Központ

Fotó: Tóth Csaba / Rádió Antritt
2021. Február 23. 15:30
A Tolna Megyei Oltási Munkacsoport kedden egyeztető értekezletet hívott össze, melynek témája egy speciális oltópont kialakítása Szekszárdon. Döntés egyelőre nincs ez ügyben.

Az értekezlet előtt dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott – a megyei munkacsoport vezetője – elmondta, hogy Szekszárd Megyei Jogú Város vezetősége, illetve dr. Papp Zoltán háziorvos – a megye kollegiális hálózatának vezetője – jelezték, hogy a tömeges oltási szakaszban elképzelhető, hogy szükség lesz egy olyan oltópontra, amely a város frekventált részén, könnyen megközelíthető helyen található és kulturált körülmények között be tudják oltani az önként jelentkezőket.

– A Tolna Megyei Oltási Munkacsoport koordinálni szeretne ebben a helyzetben, hiszen mindenkinek, Szekszárd város és a megye lakosságának, vezetőinek is az a célja, hogy minél előbb be lehessen adni az oltásokat. Vannak olyan helyek, ahol például egy orvosi rendelőben délelőtt egy orvos rendel, délután pedig váltásban egy másik orvos. Az ütemezett, illetve a tömeges oltási szakaszban nem biztos, hogy megvalósítható az, hogy a normál betegellátáson kívül az oltás beadását is biztosítani lehessen, tehát az a cél, hogy egy kulturált helyet tudjunk találni – nyilatkozta rádiónknak dr. Horváth Kálmán.

Kihangsúlyozta, hogy egyelőre döntés még nem született a kérdésben. Mint fogalmazott, a megyei oltási munkacsoport szeretné a véleményeket meghallgatni és együttműködve az oltásban érdekeltekkel megpróbálnak egy olyan megoldást találni, ami az oltásra várók érdekeit is szolgálja.

Kérdésünkre, miszerint jelen állás szerint milyen lehetséges helyszínek jöhetnek szóba speciális oltópontként, azt a választ kaptuk, hogy pillanatnyilag Szekszárdon erre a célra a Babits Mihály Kulturális Központ tűnik a legmegfelelőbb helyszínnek.
 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ