Leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját

A blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, a tevékenységnek pedig nincs a környezetre gyakorolt hatása (Fotó:MTI/Sóki Tamás)
2021. Március 03. 12:00
Ötven százalékkal leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját szerda hajnalban a generátor olajrendszerének hibája miatt - közölte az erőmű.

A hiba kijavítása a másik három blokk üzemét nem befolyásolja, és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.-vel egyeztetve zajlik.

Az OAH közölte, hogy folyamatosan felügyeli a blokkok állapotát és a 100 megawattot meghaladó teljesítményváltozásokról továbbra is tájékoztatást ad. A Mavir honlapjáról leolvasható, hogy a kiesést kezdetben gázüzemű kapacitások pótolták, a reggeli óráktól pedig – mint más, napsütéses napokon is – nagy teljesítménnyel beszálltak az ország áramellátásába a naperőművek. Tegnap ez utóbbiak adták a hazai áramtermelés közel harmadát.

A művelet a blokk biztonságát nem veszélyezteti, és nincs hatással a környezetre. Az Országos Atomenergia Hivatal adatai szerint a 2. blokk szerda délelőtt 255 megawattos teljesítményen üzemelt.

(mti)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ