Több tucat embert verhetett át egy 33 éves tolnai férfi

Illusztráció: police.hu
2021. Március 04. 08:48
A tolnai rendőrök őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki néhány héttel a börtönből történő szabadulását követően újra pénzt csalt ki a sértettektől – adta hírül szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, több feljelentés is érkezett a rendőrségre 2020 év végén, mert egy ismeretlen tettes játékkonzolokat, internetes játékot és televíziót is árult a világhálón, a gyanútlan vásárlók pedig előre átutalták a vételárat az eladónak, de a kifizetett termék nem érkezett meg és az eladó is elérhetetlenné vált.

A nyomozás kiderítette, hogy a csaló által megadott bankszámlaszámok egyike egy tolna-mözsi nő nevén volt, ugyanis a csaló a számla tulajdonosának élettársát is rászedte, amikor elkérte bankszámlaszámukat, és oda utaltatta a kicsalt összegeket, melyeket fel is vetetett ismerősével. A rendőrök a csalással kapcsolatban március 2-án elfogtak egy 33 éves tolnai lakost, aki számos embert csapott be hasonló módszerrel, ezzel több százezer forint kárt okozva a sértetteknek.

A férfit a nyomozók eddig hatrendbeli csalás vétség elkövetésével gyanúsították meg, de vizsgálják, hogy még hány embert csaphatott be elfogásáig. Kiderült az is, hogy a csaló alig két héttel a börtönből való szabadulása után ismét becsapott másokat – áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a tolnai rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ