Az Aston Martin megmutatta az F1 új biztonsági autóját

Megérkeztek a 2021-es szezon vadonatúj Aston Martinjai (Fotó:motor1.com)
2021. Március 08. 17:00
Hivatalosan is leleplezték az Aston Martin Vantage sportkocsira, illetve DBX szabadidőautóra épülő új Forma–1-es támogató járműveket.

A Forma-1 1996-ban kötött kizárólagos megállapodást a Mercedesszel arra, hogy a német gyártó biztosítsa a biztonsági autót és az orvosi autót a versenyeken. A stuttgartiak egészen mostanáig egyedül látták el ezt a feladatot, az idén azonban osztozni fognak rajta az Aston Martinnal.

A Safety Car szerepét a Vantage sportkocsi látja el, a kékvérű brit gyártó első SUV-ja, a DBX divatterepjáró pedig az F1 orvosi kocsijának alapját adja. Mindkét típust a Mercedes-AMG M177-es típusjelzésű 4 literes biturbó V8-as erőforrása mozgatja – írja a Hvg.hu.

Az 535 lóerős teljesítményű, illetve 685 Nm nyomatékú Vantage-ben Bernd Mayländer és Richard Darker foglal helyet, az 550 lóerős, illetve 700 Nm-es produkcióra képes DBX-et pedig Alan van der Merwe terelgeti.

Az Aston Martin biztonsági és orvosi autói először a március 12-14. között megrendezendő bahreini F1-tesztnapokon állnak szolgálatba, és a két héttel későbbi bahreini futamon lesz az első verseny bevetésük.

A lap megjegyzi azt is, hogy az Aston Martin megjelenése nem jelenti azt, hogy idén már nem láthatjuk az F1-be 2018-ban megérkezett Mercedes-AMG GT R-t, melynek 2021-es változata így mutat:

A két márka az elmúlt egy évben került egyre közelebb egymáshoz, miután részvényesi megállapodásokat kötöttek és szorosabb technikai együttműködésre léptek, nemrég pedig bejelentették, hogy a Mercedes 20 százalékra növeli a részesedését az Aston Martinban, miközben széles körben hozzáférést biztosít a briteknek a technológiájához, beleértve az erőforrással és az elektronikai rendszerrel kapcsolatos dolgokat – írja az Origo.

Forrás: FIA.com

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ