120 szabályszegés: a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenőrizték

Illusztráció: pixabay
2021. Március 18. 08:21
Az európai szintű fokozott ellenőrzéshez Tolna megye rendőrei is csatlakoztak, egy hét alatt 120 szabályszegővel szemben intézkedtek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata idei ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében a passzív biztonsági eszközök, azaz a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenőrizték március 8 és 14 között – közölte szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az akcióban részt vettek Tolna megye rendőrei is és 120 olyan közlekedővel szemben intézkedtek, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket.

Tájékoztatnak, hogy az ellenőrzések alkalmával 91 olyan járművezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét indulás előtt, az utasok közül pedig 26-an nem használták ezeket. A gyermekbiztonsági rendszert három esetben nem tették be az autókba.

Felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ