Kiderült, hogyan történhetett a tolnai baleset, amikor halastóban landolt egy autó

beküldött fotó
2021. Március 22. 13:20
A tolnai baleset esetében az autóvezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja.

Az elmúlt napokban a megye rendőrei két közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, közölte hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, pénteken Tolna külterületén okozott közlekedési fennakadást egy baleset. A rendőrség mai beszámolója szerint az 5112-es számú úton közlekedett személygépkocsival egy nő március 19-én a délelőtti órákban Tolna irányából Fadd irányába, amikor az előtte haladó járművek előzésébe kezdett. Mint írják, az előzéskor a személyautó érintőlegesen ütközött az egyik megelőzni kívánt autóval, mely során a nő elvesztette uralmát a járműve felett, lehaladt a jobb oldali füves útpadkára, ahonnan átrepült a kerékpárút felett, árokba csapódott, betonoszlopnak ütközött, majd a drótkerítéssel elkerített halastóba zuhant.

Kitérnek rá, hogy a nővel szemben felmerült az ittasság gyanúja is és a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A megye területén az egyenruhások további egy súlyos személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Felhívják a figyelmet, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat! – áll a közleményben.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ