Boltok nyitvatartása a húsvéti hosszú hétvégén

2021. Április 01. 12:35
A húsvéti hétvége újabb változást hoz a boltok nyitvatartásában. A kiskereskedelmi egységek működését továbbra is a járványügyi rendelkezések rájuk vonatkozó szabályai határozzák meg.

A nagy üzletláncok boltjai a négynapos hétvége alatt jellemzően csak egy napon, április 3-án, szombaton lesznek nyitva, a járványhelyzetben egyébként érvényes szombati nyitvatartás szerint. Ez azt is jelenti, hogy az üzleteknek legkésőbb 19 órakor változatlanul be kell zárniuk.

A nagyobb boltok április 1-jén, csütörtökön még a szokott nyitvatartással várják a vásárlókat, 19 óriáig, majd április 6-án, kedden, újra a szokott - a járványhelyzetben érvényes - rendben lesznek nyitva.

CBA

A CBA üzletei április 2-án, nagypénteken zárva tartanak. Szombaton a szokott szombati nyitvartással, legfeljebb este 19 órási zárással lehet a boltokban vásárolni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden boltjuk nyitva tart eddig, van, amelyik az egyébként szokottak szerint, korábban zár április 3-án is. Ezt érdemes a boltkeresőjükkel ellenőrizni. A hálózat egységei április 4-én és április 5-én, húsvét napjain, zárva tartanak.

LIDL

A Lidl áruházai április 1-jén és április 6-án a megszokott rendben üzemelnek. Péntektől hétfőig viszont csak szombaton lesznek nyitva, reggel 6 és este 19 óra között.

ALDI

Az Aldinál is hasonló a helyzet, mint a legtöbb piaci szereplőnél: április 1-jén és 6-án a szokott időintervallumban lehet boltjaikban vásárolni, ám a húsvéti hétvégén csak szombaton, 6 és 19 óra között. Boltjaik nagypénteken és húsvét napjain zárva tartanak.

TESCO

A Tescónál a péntek, valamint a vasárnap és hétfő, szintén zárással érintett napok az ünnep miatt. Szombaton a boltok egységesen 19 óráig vannak nyitva, ám reggeli nyitásuk nem egységes, hanem az általában megszokottak szerint alakul. Azaz reggel 6 vagy 7 óra a nyitás, a bolt típusától függően, de van olyan hipermarketük, amely szombaton, április 3-án már reggel 5 órától fogadja a vásárlókat.

SPAR

A Spar és Interspar áruházakra szintén érvényes az ünnenapokon való zárva tartás. Ezeknél a boldoknál azonban fontos, hogy április 3-án, szombaton, bár nyitva lesznek, nem egységesen 19 óráig. Zárásuk a megszokottak szerint akár 16.30-kor, vagy 18 órakor is történhet, ebben a boltkereső nyújt segítséget. Ez igaz a szombati reggeli nyitásra is: van olyan üzlet, ami már 05.30-kor nyit, más boltok 6 órakor, 6.30-kor vagy 7 órakor.

PENNY

A Penny üzletei a négynapos hétvége alatt szintén csak szombaton vannak nyitva, egységesen 6 és 19 óra között.

EGYÉB ÜZLETEK

A húsvéti hétvégére is érvényes, hogy az egyéb, nem élelmiszer-jellegű üzletek közül csak bizonyos üzlettípusok lehetnek nyitva, például a drogériák, gyógyszertárak, újságosok. Ezek az üzletek is csak szombaton fogadnak vásárlókat, és legkésőbb 19 órakor zárniuk kell, hiszen működésükre változatlanul a március 8-tól érvényes szabályok vonatkoznak. Ugyanez igaz az éttermekre is, melyek csak elvitelre szolgálhatnak ki, helybeni fogyasztás továbbra is szigorúan tilos.

KIVÉTELEK

A hatályos jogszabályok szerint ugyanakkor vannak olyan egységek, melyek ünnepnapokon is nyitva tarthatnak. Ezek jellemzően:

  • a benzinkutak
  • kisebb, jellemzően nonstop élelmiszerboltok (amennyiben a tulajdonos végzi a kiszolgálást)
  • ügyeleti gyógyszertárak.

Az ünnepnapok alatt is lehetséges a gyógyászati készítmények beszerzése az ügyeleti gyógyszertárakban. Arról, hogy melyik településen melyik patika látja el ezeket a feladatokat a húsvéti napokon, az OGYEI honlapján lehet tájékozódni.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ