Félmilliárd Facebook-használó személyes adatai szivárogtak ki

2021. Április 04. 11:28
Ezek régebbi adatok, de a Business Insider cikke szerint még mindig szabadon hozzáférhetők.

Ötszázharminchárom-millió Facebook-használó személyes adatai szabadon elérhetők az interneten – jelentette a Business Insider című amerikai gazdasági honlap.

Az adatok többévesek, mindazonáltal az, hogy még mindig hozzáférhetők, újabb példája a közösségi médiumok által összegyűjtött hatalmas információmennyiségnek és annak, hogy ezek időnként nincsenek biztonságban. A Facebook már több éve küszködik különböző adatbiztonsági ügyekkel – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A Business Insider szerint

  • az adatok 106 ország Facebook-használóihoz tartoznak, és vannak közöttük
  • teljes személynevek,
  • felhasználónevek,
  • jelszavak,
  • telefonszámok,
  • lakóhelyek,
  • születési dátumok és
  • emailcímek.

A Facebook mint cég a mostani jelentésre reagálva közleményben azt írta: "Ezek régi adatok, szabad fellelhetőségük már 2019-ben kiderült, és akkor meg is oldottuk a problémát".

(mti)

Magyar tudósok találmánya segítheti az elefántokat az orvvadászokkal szemben Afrikai elefántokat és más veszélyeztettet állatokat védő lövésdetektort fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, az eszközöket Kenyában próbálják ki. Tanulmány: az online oktatás ellenére a gyerekek keveset vagy semmit nem tanultak az iskolák bezárása idején Súlyos tanulási hiányosságokhoz vezettek tavaly a koronavírus-járvány miatti iskolabezárások, az alsó tagozatos diákok jóformán semmilyen haladást nem értek el az az otthoni tanulással, az alacsony műveltségű családokban különösen markáns a tanulási veszteség - állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban. Elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje Pénteken kora délután jelentette be a Buckingham Palota, hogy meghalt Fülöp herceg. A fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentett be Joe Biden Népegészségügyi válságnak és járványnak nevezte az Egyesült Államokban egyre gyakoribbá váló fegyveres erőszakot Joe Biden amerikai elnök csütörtökön, a Fehér Ház Rózsakertjében, ahol a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentette be. Meghalt a leggazdagabb cseh üzletember egy alaszkai helikopter-balesetben Meghalt egy alaszkai helikopter-balesetben Petr Kellner milliárdos üzletember, a Forbes magazin szerint a leggazdagabb cseh - jelentette hétfőn a The New York Times című lap és Kellner pénzügyi csoportja.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ