Tűz ütött ki egy fővárosi kórházban, egy ember életét vesztette

Tűz volt a fővárosi Szent Margit Kórházban Fotók: MTI/Mihádák Zoltán
2021. Április 06. 11:30
A Szent Margit Kórházban kedd hajnalban kapott lángra egy kórterem.

Tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel kedden hajnalban. A tájékoztatás szerint a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren az egyik kórteremben a III. kerületi Bécsi úton található kórházban, amelynek érintett szintjét kiürítették.

Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság is közzétett egy tájékoztatót a police.hu oldalon kedden, eszerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a tűz helyszínére. Mint írják, az égő kórteremből a rendőrök két embert hoztak ki, akiket a mentők kórházba szállítottak, egyikük a gondos ellátás ellenére életét vesztette. Közlik, hogy a tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre.

Hozzáteszik, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt rendelt el nyomozást.

(MTI, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ