Adománnyal és önkéntes munkával is segítik a Balassa János Kórházat

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt belső fotó: Tolna Megyei Balassa János Kórház
2021. Április 08. 08:30
A megyei kórház továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik az egészségügyi dolgozók munkáját szeretnék segíteni.

A Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészsége nemcsak eszközadománnyal, hanem önkéntes munkával is hozzájárul a megyei kórház járvány elleni védekezéséhez – adta hírül honlapján szerdán a Tolna Megyei Balassa János Kórház. 

Mint írják, a kórházlelkészség munkatársai februárban több százezer forint értékben adományoztak a megyei kórháznak olyan védőfelszereléseket, amelyeket a COVID-ellátást végző egészségügyi dolgozók napi szinten használnak nagy mennyiségben, ezért fontos az eszközök folyamatos utánpótlása. Az adománycsomagot Dohány Zoltán atya, kórházlelkész, Petkó Tamás atya, a Szekszárdi Római Katolikus Plébánia plébánosa és Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor adta át Dr. Németh Csaba intézményvezetőnek.

Mindemellett a kórházlelkészség márciustól önkéntesek biztosításával is támogatja a szekszárdi kórház oltópontjának folyamatos működését.

Az egyházi önkéntesek között több felekezet is képviselteti magát. Az ökumenikus összefogás jegyében, mások mellett önkéntes szolgálatot vállalt a kórházi oltóponton például Kaszóné Kovács Karola református lelkipásztor és Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor is. Az önkéntesek valamennyien fontos segítséget nyújtanak az oltásra érkezők eligazításában, a dokumentáció kitöltésében, az oltóponton való eligazodásban – olvasható a kórház honlapján.

Hozzáteszik továbbá, hogy a Tolna Megyei Balassa János Kórház továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik a járvány elleni küzdelemben dolgozó egészségügyi szakemberek munkáját önkéntes szolgálat vállalásával szeretnék segíteni. Önkéntes munkára jelentkezni a megyei kórház Ápolási Igazgatóságán lehet a 74-501-614 telefonszámon, vagy az apolig@tmkorhaz.hu e-mail címen.

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ