Marad a maszkviselés és a távolságtartás: április 19-ig meghosszabbították a védelmi intézkedéseket

Azokat a szabályokat kell a továbbiakban is betartani, amiket már jó ideje ismerünk
2021. Április 08. 12:35
A kormány 2021. április 19-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét – derül ki a Magyar Közlönyből.

A részletek alapján változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani.

A szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Egyes védelmi intézkedések megtartása mellett a kormány enyhítésről is döntött, miután már 2,5 millió magyar felvette a koronavírus elleni oltást. Ennek megfelelően április 7-étől újranyithattak az üzletek, fodrászok, a kijárási korlátozás pedig este 10 órától kezdődik.

(mti)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ