Kedden érkezik a hatodik oltható vakcina

2021. Április 12. 15:00
Ismét megtartotta szokásos online tájékoztatóját az operatív törzs hétfőn.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese a rendőrségi intézkedésekről számolt be:

  • 2009 maszktalan ember miatt intézkedtek a hétvégén,
  • 2 esetben zártak be vendéglátóhelyet,
  • 868 személy nem vette figyelembe a kijárási tilalmat,
  • egy 17 tagú zenekar próbájára is lecsaptak Budapesten,
  • 43 002-en vannak karanténban: a hétvégén 14 171 karantént rendeltek el, 3301 ember követhető mobilon.

Ezt követően Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: Alig van már az idősek között olyan személy, aki kérte az oltást és még nem kapta meg. Számukra továbbra is nyitott a lehetőség.

A hétvégi pedagógusoltási kampány kapcsán azt közölte, 80 százalékos volt a megjelenés, azonban úgy döntöttek, a tanárok kapnak "még egy lehetőséget", azaz: aki valami miatt nem jelentkezett az oltópontokon, de kapott SMS-t, újra várhatja a behívót.

A tisztifőorvos arról is beszélt, kedden 28 800 Janssen-vakcina érkezik, hamarosan pedig 248 040 Pfizer is. Könnyen kezelhető, elsősorban a honvédségi oltóbuszokon szándékozzuk ezt a mennyiséget eloltani – közölte.

Elmondta, hogy növekszik az oltás népszerűsége, továbbá mindenkit arra biztat, hogy ne válogasson az oltások között. A beoltottak száma jelenti majd a szabadulást a pandémiából – hangsúlyozta.

Elmondta továbbá, már tetőzött a harmadik hullám, azonban tartsuk be családi körben és otthonainkban a higiéniai szabályokat, sokan számolnak be olyan eseményekről, ahol családi tragédiák is történtek a találkozásból.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ