Hétezer adagnyi oltóanyag érkezett Tolna megye kórházaiba

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2021. Április 26. 15:50
Tolna megye kórházai felkészültek: szerda estig mintegy hétezer ember számára képesek a védőoltást biztosítani, akik az új, online rendszerben kérnek oltási időpontot – hívja fel a figyelmet hétfőn megküldött közleményében a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Mint fogalmaznak, a járvány jelenlegi szakaszában fokozottan szükséges, hogy minél többen jussanak hozzá a védőoltásokhoz, ennek érdekében már működik az új, lakossági oltási időpontfoglaló felület, amely a 18 év felettiek számára egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget. Az oltásra jelentkezőket a Tolna megyei kórházak oltópontjai is felkészülten várják.

Ismertetik, hogy április 25-én vasárnap Bonyhádra, Dombóvárra és Szekszárdra mintegy hétezer adag Sinopharm védőoltás érkezett. Ez a vakcinamennyiség a szekszárdi megyei kórházban majd négyezer, a dombóvári Szent Lukács Kórházban több mint kétezer, a bonyhádi kórházban kilencszáz ember számára biztosíthat jelentős védelmet a komolyabb megbetegedés ellen.

Mint írják, a kórházi oltópontok időpontjaira az országos kampányhoz igazodva, az EESZT lakossági portál online időpontfoglaló felületén lehet jelentkezni mindenkinek, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, és minél hamarabb szeretné felvenni az oltást.

Akiknek nehézséget okoz az internetes jelentkezés, azok számára a megyei kórház oltópontjának diszpécserszolgálata telefonon is segítséget nyújt, a következő telefonszámokon: 0674/501-676 vagy a 0630/111-4055.

Az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozat a Tolna Megyei Balassa János Kórház honlapjáról is letölthető.

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)

Kiosztották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának díjait A minden évben megrendezésre kerülő eseményre idén 216 pályamunka érkezett, ebből 66 óvodás és 150 iskolás gyermek munkáját értékelték. A megyei szinten korcsoportonként első helyezést elért alkotások automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe. A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ