Tolna megye egyes településein oltási napot szerveznek szombaton

Illusztráció: A honvédség oltóbusza a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon 2021. június 1-jén. Fotó: MTI/Rosta Tibor
2021. Június 04. 09:00
A Tolna Megyei Kormányhivatal a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség közreműködésével oltási napot szervez Tamásiban, Simontornyán és Magyarkeszin június 5-én, szombaton – adta hírül honlapján tegnap a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Mint írják, Tolna megyében az országos oltási tervnek megfelelően, ütemezetten zajlik a védőoltások beadása.

A sikeres járványügyi védekezésnek és a lakosság immunizálásának köszönhetően folyamatosan enyhülnek ugyan a korlátozások, de kiemelten fontos, hogy Tolna megye valamennyi településén mihamarabb megkapják az oltást mindazok, akik kérik – olvasható a tájékoztatóban.

Tájékoztatnak, hogy június 5-én a Magyar Honvédség mobil oltócsapata olt Magyarkeszin, ahol a Művelődési Ház elé kitelepült oltóbuszon 8-18 óra között vehető fel az oltás. Ideiglenes oltópont létesül erre a napra Simontornyán, a Polgármesteri Hivatalban (Simontornya, Szent István király u. 1.) 9-13 óra között, valamint Tamásiban a Művelődési Házban (Tamási, Szabadság utca 50.) 9-15 óra között.

Kitérnek rá, hogy az oltóbuszon egykomponensű Janssen-vakcina vehető fel, melynek előnye, hogy nincs szükség ismétlő oltásra, Simontornyán és Tamásiban Pfizer- illetve Janssen- vakcinával oltanak a háziorvosok.

A hazánkban forgalomban lévő vakcinák biztonságosak, hatásosak és valamennyi alkalmas arra, hogy az eddigieken túl az indiai mutánst is legyőzzék. Van elegendő vakcina minden olyan ember számára, aki kéri az oltást – áll a közleményben.

Kérik, hogy aki Magyarkeszin, Simontornyán, Tamásiban, illetve a környező településeken él és szeretné felvenni az oltást, az június 5-én, szombaton keresse fel az ideiglenes oltópontokat. Hangsúlyozzák, hogy az oltások előtt előzetes regisztráció szükséges, melyben segítenek az önkormányzat munkatársai és kérik, hogy személyi igazolványát, TAJ kártyáját és lakcímkártyáját is vigye magával.

(Tolna Megyei Kormányhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ