Hamarosan megszólalnak a katasztrófavédelem szirénái megyénkben

Illusztráció: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2021. Június 07. 09:00
Június 7-én, azaz a hónap első hétfőjén a MoLaRi és LTRR rendszer szirénái törik meg a csendet Tolna megyében – közölte hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, június 7-én ellenőrzik a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer), valamint a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetébe telepített LTRR (Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer) szirénáit. Emlékeztetnek, hogy a riasztórendszerek hangszórói alkalmasak arra, hogy veszély esetén a környezetükben élő lakosságot tájékoztassák a követendő magatartási szabályokról.

Ennek megfelelően ma délelőtt 11 órakor a MoLaRi rendszer, délután 13 órakor pedig az LTRR szirénák „morgató”, azaz csökkentett üzemű próbái törik majd meg a csendet.

 A „Figyelem ez próba, figyelem ez próba” felhívás után egy 6 másodpercig tartó mélyről induló fel, majd lefutó hangjelzést hallhatunk. „A próbának vége, a próbának vége” felhívással zárul a fent említett rendszerek tesztelése.

A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban semmiféle teendője nincs.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ