Megújul a 6532-es jelű Hőgyész-Dombóvár összekötő út és új gyalogátkelőhely épül Nagykónyiban

Illusztráció: Magyar Közút / Youtube
2021. Június 08. 14:40
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mai közleménye szerint 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indították el. A program keretében Tolna megyében a 61-es főúton Nagykónyi belterületén a piac mellett, kijelölt gyalogátkelőhely valósul meg, a 6532-es jelű Hőgyész-Dombóvár összekötő út mintegy 657 méteres szakasza pedig teljeskörűen megújul. A beruházás a, „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében V.” elnevezésű TOP projekt eleme. A projektet a társaság bruttó 170,62 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

Ismertetik, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 657 méteren újul meg a 6532-es jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 90 napot vesz igénybe.

Közlik továbbá, hogy a 61-es Dunaföldvár-Dombóvár-Nagykanizsa főút 65+413 - 65+457 kilométerszelvények közötti szakaszán, Nagykónyi belterületén, a piac mellett új kijelölt gyalogátkelőhely épül. A főúton 44 méter hosszban teljes szélességben aszfalt kopóréteget cserélnek a szakemberek. A gyalogátkelőhely akadálymentes kialakítással készül, és ezzel párhuzamosan átépítik továbbá a buszperont, áthelyezik a buszvárót és javítják a kapcsolódó járdákat. A buszmegálló peronjának a piac felőli akadálymentes megközelítését térkő burkolatú rámpa biztosítja majd. A kijelölt gyalogátkelőhely a főút közvilágításától eltérő, emelt szintű megvilágítással épül. A 6532-es Hőgyész-Dombóvár összekötő út 15+966 – 16+623 kilométerszelvényei közötti, Döbrököz külterületi szakaszán a burkolatmegerősítés hideg remix eljárással történik, melyre két réteg aszfaltot terítenek a szakemberek. A kivitelezési munkák a műszaki átadás-átvételi eljárással mintegy 4 hónapig fognak tartani.

Mint írják, a beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ