Tolna megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt

Illusztráció: pixabay
2021. Június 09. 14:00
Szerdán és csütörtökön is érvényben marad az elsőfokú figyelmeztetés megyénkben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mai veszélyjelzése szerint szerdán és csütörtökön több megyében, köztük Tolna megyében is zivatar fordulhat elő, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az érintett területekre. Eszerint a villámlás jelenti majd az elsődlegest veszélyforrást és jégeső is előfordulhat.

Mint írják, ma a déli óráktól helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulása várható. Zivatarra legnagyobb esély az északkeleti országrészben, az Északi-középhegységben, a Duna vonalához közelebbi tájakon – kiemelten Tolna, Baranya – mutatkozik.

Ismertetik, hogy zivatarban átmeneti intenzív csapadékra, kis méretű jégesőre és kisebb területen viharos szélre lehet számítani. Kora estére várhatóan lecseng a zivatartevékenység, emellett a késő esti óráktól északról újra labilizálódhat a légkör, záporok, kis eséllyel zivatar kialakulására is lehet számítani.

Csütörtökön a délelőtti óráktól a középső országrészben, esetleg az északkeleti, keleti tájakon zivatarok kialakulására kell számítani a maihoz hasonló veszélyes időjárási jelenségekkel.

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ