Tengelicen mini bölcsőde épült

Mini bölcsőde épült Tengelicen. Fotók: Tolna Megyei Önkormányzat
2021. Június 12. 12:00
A projektet TOP forrásból valósította meg Tengelic Község Önkormányzata

Az óvoda épületének kibővítésével oldották meg a régóta tervezett mini bölcsődei szolgáltatást Tengelicen, ahol számos korszerűsítésnek köszönhetően szeptemberben már fogadják a legkisebb gyerekeket is. A projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 93 millió forintos forrásából valósították meg – közölte pénteken a Tolna Megyei Önkormányzat.

Mint írják, a fejlesztés legfontosabb eleme az óvodához kapcsolódó, akadálymentesített és energetikailag korszerűsített új épületrész, amely kiszolgáló helyiségeket is magában foglal. Ennek köszönhetően egy hét férőhelyes mini bölcsődei csoportot indíthatnak az ősszel, melynek működtetéséhez a szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak. Emellett külső fejlesztés is történt: immár zárt udvar és akadálymentesített parkoló áll rendelkezésre.

Hozzáteszik, hogy a megfelelő színvonalú mini bölcsődei ellátáshoz járulnak hozzá az újonnan beszerzett, modern bútorok és berendezési tárgyak, konyhai eszközök és berendezések, takarító- és egyéb eszközök, kinti és benti játékok, valamint fejlesztő eszközök is.

(Tengelic Község Önkormányzata, Tolna Megyei Önkormányzat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ