Előkészítő ülés lesz a dunaföldvári tragikus baleset ügyében

Archív felvételek: police.hu
2021. Június 12. 13:30
A vádirat szerint a vádlott nem adott elsőbbséget a motorosnak, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A következő héten a Paksi Járásbíróságon lesz előkészítő ülés abban az ügyben, amelyben a vád halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége – adta hírül pénteken a Szekszárdi Törvényszék.

Közlik, hogy a vádirati tényállás szerint a vádlott 2020. június 28-án reggel, Dunaföldvár lakott területén kívüli útszakaszon, az M6-os autópálya irányából a 6-os számú főút irányába közlekedett az általa vezetett mezőgazdasági vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A mellékút és a 6-os számú főút útkereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a neki balról, a 6-os számú főúton haladó és a sértett által vezetett motorkerékpárnak. Ennek következtében a motorkerékpár az előtte haladó járműszerelvény pótkocsijának ütközött.

Tájékoztatnak, hogy a motorkerékpár baleset előtti haladási sebessége 129-135 km/óra, míg ütközési sebessége 108-112 km/óra volt, a vádlott által vezetett járműszerelvény ütközési sebessége pedig 15-18 km/óra.

A baleset következtében a motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ