Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait

A Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolájának csapata Fotó: Tolna Megyei Értéktár Bizottság
2021. Június 14. 13:30
Agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek, melyen a megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás csapatai vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket hétfőn a Tolna Megyei Értéktár Bizottság.

Közlik, hogy a koronavírus járvány miatt ebben a tanévben online megoldásokkal lehetett a programot megvalósítani.

Mint írják, a közel 90 fiatal versenyző Bonyhád, Decs, Dombóvár, Gyönk, Nagydorog, Paks, Szekszárd és Tengelic településekről jelentkezett a programra. Az őszi értékhangoló előadásait a megyei önkormányzat youtube csatornáján adták közre, majd két írásbeli fordulót követően lehetett eredményt hirdetni.

Az idei tematika szerint „megye ízei” étlapot, és mezőgazdasági kiállítási tervet készítettek a fiatalok, de előkerültek helyi specialitások receptjei, és természetesen újabb értékfelterjesztések is készültek – tették hozzá.

Az ülésig elkészült értékfelterjesztések a megyei értéktár bizottság elé kerültek, s most két olyan érték volt, ami a megyei értéktárba került: a paksi siller és a nagydorogi Széchényi kastély, de emellett minden felterjesztés a települési értéktárakat gazdagíthatja, ezeket eljuttatják a helyi bizottságokhoz – olvasható a közleményben.

Mint fogalmaznak: örömmel veszik tudomásul, hogy a programon résztvevők fogékonyak a megye értékeire, őrzik, és remélhetőleg tovább is örökítik ezt a mentalitást. Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke, és Losoncziné dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző vitte el a csapatoknak az önkormányzat és az NMI Tolna Megyei igazgatósága ajándékait.

(A Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolájának csapata Fotó: Tolna Megyei Értéktár Bizottság)

Eredmények

Általános iskolák

I. helyezett: Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolája Tengelici fiókák csapata

II. helyezett: Decsi Bíborvég Általános Iskola Decsi kincsek csapata

III. helyezett: Szekszárdi Baka István Általános Iskola Ütős Ötös csapata

Középiskolák

I. helyezett: TMSZC I. István Szakképző Iskola (Paks) Kincses Tolna Tanulói csapata

II. helyezett: TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium (Dombóvár) Apáczai csapata

III. helyezett: Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szekszárd-Palánk) Kék dínók csapata

 

(Tolna Megyei Értéktár Bizottság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ