Újabb embercsempész került rendőrkézre Dunaföldvár közelében

Fotók: police.hu
2021. Június 18. 12:00
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei június 17-én 9 óra 59 perckor a 61-es főút 3-as kilométerszelvény közelében, Dunaföldvár térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit.

Ismertetik, hogy a járművet egy 25 éves iraki állampolgárságú férfi vezette, aki hat, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, őket meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempésszel szemben pedig szemben büntetőeljárást indítottak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ