Idén is kérheti a rendőrséget, hogy nyaralásakor ellenőrizze ingatlanát

Illusztráció: police.hu
2021. Június 22. 08:19
A kezdeményezés Szekszárdon indult, mára több Tolna megyei település is csatlakozott hozzá.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatója szerint a nyaralókártya program 2006-ban indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, amelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is. A program célja, hogy nyaralás alatt is biztonságban tudjuk értékeinket.

Aki igényelni szeretne ilyen kártyát, mindössze egy nyomtatványt kell kitöltenie az ingatlan tulajdonosának és a lakásnak a szükséges adataival. Az adatlapot a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságon kell igényelni és a promócióban megadott munkatárs részére kell eljuttatni.

A rendőrök a jelzés alapján a lakók távolléte alatt többször is ellenőrzik az ingatlant, melyekről egy rövid tájékoztatót helyeznek el a postaládában. Az egyenruhások az ingatlan területére nem lépnek be, csupán kívülről szemrevételezik a nyílászárókat, amennyiben valami különöset észlelnek, azonnal intézkednek.

A rendőrség kéri, hogy fogadja meg az alábbi tanácsokat:

  • A betörések jelentős része akkor történik, amikor a lakók nem tartózkodnak otthonukban, ezért fontos, hogy mielőtt elutaznak, tegyenek vagyonbiztonságukért. Ne adjanak esélyt a bűnelkövetőknek!
  • Az általános lakásbiztonságra ilyenkor is figyelmet kell fordítani. A kerítés, a kapu, az udvar, az ingatlan nyílászáróinak állapota nagyban meghatározza azt, hogy a lakás mennyire nyitott egy betörő számára. Aki nem használ biztonságtechnikai eszközöket, az kockázatnak teszi ki az otthonát.
  • Bízzon meg valakit, aki távollétében is figyelmet fordít otthonára. Minden nap ki kell üríteni a postaládát, a látható helyeken lévő szórólapokat szedjék össze, mert a napok óta dagadó postaláda arról árulkodik, hogy a háziak távol vannak. Értékeiket tartsák biztonságos helyen!
  • Mielőtt elutazik, tájékozódjon, hogy a lakóhelyéhez tartozó kapitányságon működik-e ilyen célból indított vagyonvédelmi program. Ha nincs nyaralókártya programjuk, akkor vegye fel a kapcsolatot a körzeti megbízottal és egyeztessenek.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ