Rábólintott az illetékes operatív törzs a nyelvvizsga-amnesztiára

Fotó:MTI/Soós Lajos
2021. Június 22. 14:30
Ezt Schanda Tamás és Novák Katalin jelentette be a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára felidézte: a felsőoktatásban vezették be először a korlátozásokat tavaly a járvány elején, majd elismeréssel beszélt arról, hogy milyen jól átálltak az intézmények az online oktatásra. Ugyanakkor közismert, hogy a nyelvtanulás és a nyelvvizsgázás nehézkes volt a fiatalok számára az elmúlt évben.

Az adataik szerint 2021. augusztus 31-ig várhatóan közel 50 ezren diplomáznának és nagyjából 20 ezer hallgatónak még nincs nyelvvizsgája.

Mint mondta, számos ifjúsági szervezet is felhívta a nehézségekre a kormányzat figyelmét, és ezeket meghallgatva Rácz Zsófia ifjúságért felelős helyettes államtitkárral hétfőn leültek tárgyalni egyes ifjúsági szervezetekkel, amelyek azt javasolták: aki 2021. augusztus 31-ig záróvizsgát tesz, az a tavalyi intézkedésekhez hasonlóan könnyítésben részesüljön és nyelvvizsga nélkül is megkapja a diplomáját.

Az operatív törzs is ezt fogja javasolni a kormánynak, amely, mint kiderült, szerdán ülésezni fog és dönthet is az ügyben.

Emellett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte, ösztönöznek mindenkit a nyelvtanulásra, mert e tudás elengedhetetlen a mai világban.

12,2 milliárdos kormányzati támogatással rövidítenék a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtétek várólistáit A kormány kiemelt, 12,2 milliárd forintos támogatást biztosít a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtétek várólistáinak rövidítésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel. Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák. Várható áremelkedés? Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák, a július-augusztusi aszály miatt még bizonytalanok a terméseredmények, de a belföldi ellátás biztosított lesz – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Betakarítási koordinációs bizottság pénteki budapesti ülése után. Lőszereket találtak a NAV munkatársai egy autó ülésében A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai Beregsuránynál 250 darab 9 milliméteres lőszert találtak egy ukrán autó utasánál – ismerteti pénteken honlapján a NAV. Újabb „horror” vágóhidat záratott be a Nébih és a KH - videóval A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei idén szeptemberben a Közbeszerzési Hatóság (KH) munkatársaival együttműködve végeztek ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhídon – számol be csütörtökön honlapján a Nébih. Varga Mihály: döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ