Tolna megye - jégesőre, zivatarra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

A fotó Illusztráció / pixabay
2021. Június 25. 10:00
Ma zivatarokkal érkezik a hidegfront. Tolna megyére több figyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség, zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzésében azt írja, hogy pénteken a napos időt a déli órákig kevesebb, délutántól egyre több felhő zavarja. A nap első felében elvétve, késő délutántól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 38 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula. Késő estére 20, 27 fokra hűl le a levegő.

A hőség miatt péntekre másodfokú figyelmeztetést adott ki: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, emellett pedig Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, szintén hőség miatt. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön extrém, az ország többi régiójában nagyon erős szintet érhet el az UV-B-sugárzás.

Ugyanakkor pénteken zivatarokkal érkezik a hidegfront és emiatt országszerte, több megyében is felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt - azaz a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is - és elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás miatt, miszerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ