Szekszárdi Törvényszék: jogtalanul igényeltek több mint 700 millió forint állami és európai uniós támogatást

Illusztráció: pixabay
2021. Június 26. 14:00
Hétfőn ítélethirdetés várható abban az ügyben, melyben a vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, számvitel rendje megsértésének bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége – közölte pénteken a Szekszárdi Törvényszék.

Mint írják, a vádirati tényállás szerint a gazdasági társaságok képviseletét ellátó vádlottak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megtévesztésével állattartó telepek korszerűsítése, illetve technológiai berendezések korszerűsítése jogcímén jogtalanul igényeltek és hívtak le európai uniós és állami támogatásokat, amely tevékenységükkel összesen 714.373.734,- forint vagyoni hátrányt okoztak.

A vádlottak továbbá fiktív számlák kibocsátásával az adóhatóságot tévedésbe ejtve ÁFA és társasági adónemben összesen 7.884.000,- forint és 2.920.000,- forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A vádlottak a fentieken túl a számviteli szabályok megszegése révén az általuk vezetett gazdasági társaságok vagyoni helyzetét illetően a megbízható, valós képet lényegesen befolyásoló hibát idéztek elő.

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ