Katasztrófavédelem: mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait

Fotó: Szőke Péter / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
2021. Június 25. 13:54
A széllökések több helyen a 100 kilométer/órát is meghaladhatják.

Az előrejelzések szerint péntek délutántól a Dunántúl déli felében, később a Dél-Alföldön és az Alföld más részein is intenzív zivatarok kialakulására kell számítani – közölte honlapján pénteken a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írják, a széllökések több helyen a 100 kilométer/órát is meghaladhatják, amelyeket nagy méretű jég kísérhet.

Felhívják a figyelmet, hogy ilyen időjárásban a nyílt vízen fokozottan ki vagyunk téve a villámcsapásnak, fürdőzés vagy csónakázás, illetve horgászás közben is. A viharjelzéseket vegyük komolyan! Vihar esetén keressünk időben biztonságos helyet, lehetőleg maradjunk az autóban, zárt ajtók és ablakok mögött.

Hozzáteszik, hogy az aktuális meteorológiai riasztásokról az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ applikációján keresztül is tájékozódhatnak

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek. Ha leszakadt vezetéket, vagy bajba jutott embert lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón – olvasható a felhívásban.

(BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ