I. fokozatú vízkorlátozást rendeltek el Szekszárdon!

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2021. Június 25. 14:05
Egyebek mellett tilos mától ivóvízzel locsolni, kerti medencét felölteni.

Szekszárd MJV Polgármesteri Hivatala az elmúlt percekben tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint Ács Rezső polgármester az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. kezdeményezésére a rendkívül magas vízvételezés miatt a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében 2021. 06. 25-étől visszavonásig I. fokozatú vízkorlátozást rendelt el.

Felhívják a figyelmet, hogy az I. fokozatú vízkorlátozás időtartama alatt a vízfogyasztók kötelesek a takarékos ivóvíz-felhasználásra, továbbá tilos ivóvízzel a kertek öntözése, locsolása, valamint az ivóvíz más célú felhasználása, különösen kerti medencék feltöltésetűzcsapokról történő locsolás.

Az E.R.Ö.V. Zrt. megkeresése szerint a vízkorlátozás elrendelésének indoka, hogy az elmúlt időszak extrém mértékű vízfelhasználása a közüzemi hálózatban rövidesen nyomáscsökkenést, vízhiányt idézhet elő, vagy felléphet átmeneti vízhiány is. A fogyasztási igények jelenlegi szinten maradása esetén a település víztározó kapacitása rövid időn belül kiürülhet, onnantól a vízellátás csak szakaszosan lesz biztosítható – áll a hivatal tájékoztatójában.

Végezetül hozzáteszik, hogy a polgármester az E.R.Ö.V. Zrt. szakmai javaslatára haladéktalanul intézkedik a vízkorlátozás megszüntetése iránt.

(Szekszárd MJV Polgármesteri Hivatala)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ