Tizenegyesekkel Eb-döntős Olaszország

Fotó: uefa.com
2021. Július 07. 00:02
Elsőként az olasz válogatott jutott döntőbe a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az első elődöntőben kedden 1-1 után tizenegyes párbajban 4-2-re legyőzte az ugyancsak társházigazda spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban.

A mérkőzés nagy részében a spanyolok irányítottak, de labdabirtoklási fölényük ellenére egy kontra végén az olaszok szereztek vezetést a második félidőben. Luis Enrique csapata ezt követően tovább fokozta a nyomást és a hajrában kiegyenlített, de fordítania nem sikerült. A hosszabbításban is a spanyolok tettek többet a győzelemért, de végül tizenegyespárbajra került sor, amiben az olaszok céloztak pontosabban.

Roberto Mancini együttese 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 33 mérkőzéséből 26-ot nyert meg.
Az egyszeres Európa-bajnok Squadra Azzurra története során negyedszer jutott fináléba, legutóbb 2012-ben épp a spanyoloktól kapott ki 4-0-ra.
A két csapat 38. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg pedig továbbra is teljesen kiegyenlített: 11-11 olasz és spanyol győzelem mellett a mostani volt a 16. döntetlen.

A mai, másik elődöntőben az angolok a dánokat fogadják ugyancsak a Londonban. A finálét vasárnap rendezik a Wembley Stadionban.

(mti)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ