Elektromos gépjárművekkel gazdagodott az önkormányzat

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2021. Július 14. 10:48
A két, újonnan beszerzett jármű fenntartása gazdaságosabb, emellett károsanyag-kibocsátása elenyésző.

Szekszárd MJV Önkormányzata 2019 márciusában pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz elektromos gépjárművek beszerzése céljából – tájékoztatta rádiónkat kedden Zaják Rita, önkormányzati tanácsnok.

Elmondta, hogy az elnyert támogatás összege 30 millió forint, amelyből két elektromos gépjárművet szerzett be az önkormányzat. Az egyik egy ötszemélyes autó, amelyet Szekszárd belterületén személyszállításra használnak.

– Két hete már használják ezeket az autókat a gondnokság dolgozói rendezvények alkalmával, gondozói feladatok ellátására. A másik autó egy platós kisteherautó, amelyet a zöldfelületet karbantartó csoport fog üzemeltetni. Ezen egy tartály is van, amelyet locsolásra használnak. Praktikus, mert könnyen lehet vele lavírozni, nagyon hasznos kisautó. Emellett nagyon halk és ha éjszaka locsolnak, akkor különösen hasznos – részletezte Zaják.

Hozzátette, hogy legnagyobb előnye az, hogy a károsanyag-kibocsátása elenyésző, másrészt pedig az üzemeltetése gazdaságosabb, mindemellett a lakosság szemléletformálásához is kiváló eszköz.

– Reménykedjünk benne, hogy a jövőbe minél többeknek lesz lehetősége ilyen típusú gépjárművek beszerzésére – zárta mondandóját az önkormányzati tanácsnok.  

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ