Ha az időjárás engedi, ma ismét gyérítik Szekszárdon a szúnyogokat

Illusztráció: SZŐKE PÉTER/BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG
2021. Július 14. 14:30
Szekszárd területén földi szúnyoggyérítést végeznek július 14-én a napnyugta utáni órákban, rossz idő esetén pedig a védekezésre július 15-16-án kerül sor – közölték Szekszárd város honlapján.

Ismertetik, hogy Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használnak a szakemberek, amely a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el. Mindemellett melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Javasolják, hogy a lakosság a kezelés napján gyűjtse össze, vagy takarja le a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat.

Felhívják a figyelmet, hogy a kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. Emellett ajánlott megmosni a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás előtt. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében pedig tartózkodni tilos.

Kitérnek rá, hogy a fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ