Kétmilliárd forintos beruházás indul Szekszárdon

Átadták a munkaterületet csütörtökön, a régi csarnokokat elbontják. Fotó: Csíki Szende / rádió antritt
2021. Július 15. 12:00
Szekszárd MJV Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Területi és Településfejlesztési Operatív Program „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” elnevezésű felhívásra, a „Szekszárdi Ipari Park fejlesztésére”.

A projekt 2.108.773.182 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, amelynek célja a térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítása Szekszárdon.

A munkaterület átadásával több mint kétmilliárd forint összegű beruházás kivitelezése indul meg a Szekszárdi Ipari Parkban – tájékoztatta a sajtó képviselőit csütörtökön Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. 

Elmondta, hogy a közműhálózat fejlesztése és kapacitásbővítés mellett raktárépületek újulnak meg és mintegy négyezer négyzetméterrel bővül a csarnokok alapterülete. Mindemellett a korábbi raktárépületek helyén négy új, termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül meg, összesen 3.850 négyzetméteres alapterülettel, a megmaradó további raktárépületeket pedig felújítják, korszerűsítik. Az Ipari Park infrastruktúráját, közműhálózatát érintő fejlesztések is megvalósulnak, egyebek mellett az elektromos hálózatot is bővítik.

A projekt részeként a belső úthálózat mentén térvilágítási hálózat építenek ki, melyhez 13 kamerából álló vagyonvédelmi rendszer is kapcsolódik. Ezen túlmenően az Ipari Parkban új járdaszakasz is épül a területen dolgozó munkavállalók által preferált gyalogos és kerékpáros forgalom elkülönítése céljából.

A tervek szerint a projekt céljai között szerepel, hogy már a területen működő vállalkozások számára korszerű infrastruktúrát biztosítson beruházásaik és jövőbeli fejlesztéseik megvalósításához.A projekt befejezését 2022-e tervezik. 

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ