Őrizetbe vétellel folytatódott a drogterjesztők ügye, Szekszárdon

Fotók: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2021. Július 17. 08:00
A legutóbbi elfogásra július 14-én került sor, amikor egy 34 éves szekszárdi nőt és egy 40 éves tolnai férfit állítottak elő a nyomozók.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, állampolgári bejelentés nyomán indítottak nyomozást még 2020 telén a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. A szekszárdi rendőrök hónapokon át nyomoztak, gyűjtötték a bizonyítékokat és számos tanút hallgattak ki.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében emlékeztetett, miszerint június 22-én összehangolt akció keretében 7 helyszínen tartottak kutatást, és 7 személyt állítottak elő a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai. A kutatások során kábítószergyanús anyagot és az előállításukhoz szükséges eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le.

Részletezik, hogy egy 63 éves szekszárdi nőt kínálással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítottak meg, aki szabadlábon védekezhet.

Egy 32 éves szekszárdi férfit és 24 éves élettársát pedig kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt és tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként – teszik hozzá.

Tájékoztatnak, hogy a június végi elfogások óta további 5 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a legutóbbi elfogásra július 14-én került sor, amikor egy 34 éves szekszárdi nőt és egy 40 éves tolnai férfit állítottak elő a nyomozók.

Mint írják, a rendőrök mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására

A rendőrök eddig nyolc embert hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük hárman letartóztatásban vannak, egy személy más miatt van börtönben. A két, napokban elfogott személyt pedig a rendőrök őrizetbe vették – olvasható a közleményben.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ