Fókuszban Tolna megye értékei

2021. Július 19. 12:30
Idén hetedik alkalommal kerül megszervezésre a „Vár a megye” elnevezésű egész napos programsorozat.

A Tolna Megyei Értékek Napján a megyei önkormányzat meghívására számos település közössége vállalta a felkérést, hogy bemutatják értékeiket a kilátogató nagyérdeműnek. A gasztronómia, helyi kincsek és népzene kavalkádja fogadja majd a Sárszentlőrincre kilátogatókat. A VII. Vár a megye programsorozatot a találkozás jegyében szervezik – nyilatkozta rádiónknak Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke.

A rendezvény célja szerinte, hogy „a megye településein fellelhető épített, megélt művészetben, és minden egyéb ágazatban létrehozott értékeket közszemlére tegyük, és a Tolna megyei emberek számára elérhetővé és felkereshetővé tegyük Mi már nagyon várjuk, hogy újra személyesen éljük át ezeket a nagyszerű pillanatokat” – részletezte Fehérvári Tamás.

(Fotó: Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke. Forrás: a Tolna Megyei Önkormányzat hivatalos facebook oldala)

Az értékek napja eseményen továbbá találkoznak a megyét képviselő települések vezetői, akik az elmúlt év teljesítéseiről és a jövőbeli lehetőségekről egyaránt beszélnek majd. Fehérvári Tamás elmondta, hogy jelenleg szakmai oldalról építik a következő év támogatási forrásait, így a Terület-és Településfejlesztés Operatív Program következő fejezetéről is tárgyalnak. Ahogy fogalmazott: „Bízunk abban, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan Tolna megye töretlenül fejlődik, és itthon jobb lesz élni, az emberek jól érzik magukat. A családok pedig egyre több gyerekkel szaporítják majd Tolna megye lélekszámát” – mondta Fehérvári Tamás.

Tolna megyét élhető vidékké, valódi közös otthonná emelni elv mentén szerveződő eseményre július 23-án, Sárszentlőrincre várják az érdeklődőket.


(A Tolna Megyei Önkormányzat facebook oldala)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ