Közel 41 millió forint állami támogatás sportfejlesztésre

2021. Július 19. 15:30
A helyi sportfejlesztési feladatok ellátását Magyarország Kormánya közel 41 millió forint összegű támogatással segíti – olvasható a Szekszárdi Sportközpont Nkft. közleményében.

A kormány egyik ez évi határozata szerint a következő öt évben is folytatódik a vidéki sportszervezetek támogatási programja, amely 2019-ben a Sportegyesület Országos Szövetségének (SOSZ) kezdeményezésére indult. A 2021-2026 között a vidéki sportszervezetek évente összesen több milliárd forint nagyságrendű támogatásban részesülnek majd sportfejlesztési feladataik megvalósítása érdekében.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. egy évre, azaz 2021. december 31.-ig tudja felhasználni a közel 41 millió ft-os állami támogatást. Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetője szerint a támogatási forrást a meglévő szakosztályok támogatása mellett, a szabadidős sportolók edzéskörülményeinek javítására fordítják majd.

„A városnak jelen pillanatban van hiányterméke - több egyesület is küzd terem problémával, illetve konditerem problémával - úgy hogy gondolkozunk egy létesítményfejlesztésben, amely egy amerikai stílusú edzőtermet tartalmazna. A terv már megvan és a minisztérium fele benyújtottuk. Az edzőterem a küzdő sportokon kívül segíthetné a sportközpont területén lévő szakosztályok - mint például a jégkorong, labdarúgás, atlétika - sportolóit is. Tehát egy olyan komplexumban gondolkodunk, ami több sportágat is ki tudna szolgálni” – részletezte Szőke Gergő.

(Forrás: Szekszárdi Sportközpont Nkft. hivatalos facebook oldala)

A támogatási keretből új munkahelyek létrehozására is fordítanának, többek között sportkoordinátort, gyógytornászt alkalmaznának, mivel Szőke Gergő szerint, a meglévő szakágak és sportszervezetek fejlesztését új kollégák bevonásával is tudnák támogatni.

A sportközpont célja, hogy a város meg tudja tartani a fiatal tehetségeit, illetve olyan felnőtt kiemelt sportolók kinevelése, akik akár hazai, akár nemzetközi versenyeken is tudják Szekszárd nevét öregbíteni, ezért van nagy jelentősége az elnyert összeg sportfejlesztésre való fordításának – hangsúlyozta Szőke Gergő.

 

(Illusztráció: Tóth Csaba/ Rádió Antritt További források www.sosz.hu)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ