Süteményeivel elvarázsolta a zsűrit Nina

Fotó: Incze-B. Johanna / Rádió Antritt
2021. Július 20. 13:40
Csupán 3 éve kóstolt bele a cukrász szakmába, de már is harmadik helyezett lett a Mestercukrász műsorban, a jelenleg Szálkán élő Meczker Melánia, vagy ahogy sokan szólítják: Nina.

Budapesten tanult, majd több évet külföldön élt, végül párjával együtt úgy döntöttek, hogy kipróbálják magukat a dolce vita életérzésben. Indulásként vásároltak egy mozgó büfékocsit. Érdekes, hogy pénzügy az eredeti szakmája és több olyan személyt is ismer, akik pénzügyről tértek át a cukrász szakmára.

Elmondása szerint fordulópontként tekint a Mestercukrász műsorban való kiemelkedő helyezésére, mivel azóta megnőtt az érdeklődés süteményei iránt. Bár hozzátette, hogy a műsort megelőzően sem volt helyben fogyasztásra lehetőség a desszertműhelyében, és voltak olyan kérések, melyeket időhiány miatt sajnos nem tudott vállalni. A rendelések esetében mindig minden igényt próbál kiszolgálni, a lehető legjobbat kihozni. Maximalizmusa a műsorban is megmutatkozott, de úgy értékelte, hogy a cukrász szakmának mindig vannak újdonságai, ezért sokat tanult példaképeitől, köztük Liptai Claudiától vagy Enzsöl Balázstól. Ilyen volt az idővel való gazdálkodás, vagy a precizitás. Legkedvesebb emléke, hogy a műsoron belül megnyerte a luxusdesszert próbát.

(Kép: Nina Desszertműhely hivatalos facebook oldala)

A műsor óta is sokat kísérletezik, főként a macaron tökéletes összhatásán dolgozik. A titka, hogy mindent leír, ezért technikája már professzionális. Kiemelte továbbá, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozik, ami szerinte nélkülözhetetlen a cukrászat világában.

Meczker Melánia, Nina életéről és a cukrász szakma rejtelmeiről további érdekességek vasárnap, a Megyei Mozaik magazinunkban hangzanak el reggel 8 órától. Tekerjen a 105.1-re!

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ