Megnőtt az anyagi kárral járó közlekedési balesetek száma

Fotó: police.hu
2021. Július 20. 15:00
A rendőrök hét anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megye területén az egyenruhások további egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Dunaföldváron egy 68 éves férfi közlekedett személyautójával, a Sóház utcában 2021. július 19-én, a reggeli órákban. Haladása során a Kossuth Lajos utcai kereszteződéshez érve, a kihelyezett "Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla ellenére sem adott elsőbbséget a neki jobbról, a Kossuth Lajos utcában szabályosan közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek. A Sóház utcából kihajtó jármű bal hátsó ülésén utazó nő könnyebben megsérült – számol be közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, police.hu)

A jövőbeni balesetek megelőzésének céljából a rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező úton érkező járművek részére! Ahhoz, hogy az elsőbbséget meg tudja adni a járművezető, meg kell győződnie arról, hogy van-e olyan jármű, ami az ő haladását keresztezné. Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál pedig minden esetben meg kell állni, és az érkező járművek részére elsőbbséget adni – nyomatékosít a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, police.hu)


 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ