Adományokat vittek a szórványban élő gyerekeknek

Fotó: hargitamegye.ro
2021. Július 21. 09:30
Hargita Megye Tanácsa és a Tolna Megyei Önkormányzat közösen segítette a szórványban élőket. Többek között gyerekruhát, játékokat és könyveket vittek Erdélybe – számolt be Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke.

Élő az együttműködés a két megye között. Bizonyítják ezt a közös EU-s projektek is, amelyek célja többek között a tapasztalatcsere és az élelmiszeripari mikro-, kis- és középvállalkozói szektor termelékenységének az elősegítése – fogalmazott Orbán Attila. Az adományozás célja a határon túli partnerkapcsolat építése. „Örülünk a Hargita megyével való jó együttműködésnek, szívesen vennénk részt újabb közös pályázatokban is, várjuk a további lehetőségeket. Azon dolgozunk, hogy Hargita megyével egyre szorosabb együttműködésünk legyen, amely több szempontból is pozitív hatást gyakorol mindkét megyére" – emelte ki Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke.

(Orbán Attila, fotó: Orbán Attila hivatalos facebook oldala)

A két megye közös ügyei mellett fontos szerepet kap a szórványban élő magyar emberek segítése is, az erre a célra eljuttatott óvodai eszközöket ezúton is köszönik a Tolna Megyei Önkormányzat munkatársai.

A mostani adományokat Krassó-Szörény megye székhelyén, Resicabányán lévő óvodának adták át, illetve a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítványnak is jutattak a csomagokból.

 

(tolnamegye.hu, hargitamegye.ro)


 

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ