Adományokat vittek a szórványban élő gyerekeknek

Fotó: hargitamegye.ro
2021. Július 21. 09:30
Hargita Megye Tanácsa és a Tolna Megyei Önkormányzat közösen segítette a szórványban élőket. Többek között gyerekruhát, játékokat és könyveket vittek Erdélybe – számolt be Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke.

Élő az együttműködés a két megye között. Bizonyítják ezt a közös EU-s projektek is, amelyek célja többek között a tapasztalatcsere és az élelmiszeripari mikro-, kis- és középvállalkozói szektor termelékenységének az elősegítése – fogalmazott Orbán Attila. Az adományozás célja a határon túli partnerkapcsolat építése. „Örülünk a Hargita megyével való jó együttműködésnek, szívesen vennénk részt újabb közös pályázatokban is, várjuk a további lehetőségeket. Azon dolgozunk, hogy Hargita megyével egyre szorosabb együttműködésünk legyen, amely több szempontból is pozitív hatást gyakorol mindkét megyére" – emelte ki Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke.

(Orbán Attila, fotó: Orbán Attila hivatalos facebook oldala)

A két megye közös ügyei mellett fontos szerepet kap a szórványban élő magyar emberek segítése is, az erre a célra eljuttatott óvodai eszközöket ezúton is köszönik a Tolna Megyei Önkormányzat munkatársai.

A mostani adományokat Krassó-Szörény megye székhelyén, Resicabányán lévő óvodának adták át, illetve a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítványnak is jutattak a csomagokból.

 

(tolnamegye.hu, hargitamegye.ro)


 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ