Letartoztatták a bűnismétlő 17 éves tolnai férfit

Kép: pixabay.com
2021. Július 21. 11:20
A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy hónapra a rablással gyanúsított 17 éves tolnai férfi letartóztatását – számol be közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

A nyomozás eddigi adatai alapján a tolnai fiatalkorú 2021. július 15-én késő este Tolna egyik utcáján ököllel úgy arcul ütött egy 32 éves férfit, hogy a bántalmazott eszméletét vesztve a földre zuhant. A gyanúsított ezután a sértett nadrágzsebéből elvette a pénztárcáját és a benne lévő 60.000 Ft készpénzt, személyes okmányokat valamint a bankkártyákat is – ismertetik.

(Fotó: police.hu)

Mint írják, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolnai Rendőrőrsének munkatársai a sértett bejelentése alapján néhány óra alatt beazonosították a fiatalkorú tolnai férfit, akit rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgattak. Az elkövető nem ismeretlen a rendőrök előtt, több kifosztás és lopás miatt is nyomoznak ellene. A közelmúltban egy 12 éves lány kezéből vette ki annak telefonját.

Az ügyészség ezért úgy ítélte, hogy a tanulmányokat nem folytató, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező tolnai 17 éves férfi esetében fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást. Végül, a nyomozási bíró minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat elrendelte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

 

(Tolna Megyei Főügyészség, Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ