Rács mögött az ukrán embercsempész

Fotó: police.hu
2021. Július 21. 15:30
Eredményesen indítványozta az ügyészség egy ukrán embercsempész letartóztatását.

A Paksi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 24 éves ukrán férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint hat, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt csempészett a járművében az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán – adta hírül kedden a Tolna Megyei Főügyészség.

A nyomozás adatai szerint az ukrán állampolgár gyanúsított a cseh honosságú személygépkocsijával július 15-én az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán, Tengelic térségében közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták őt. Az ukrán férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, végül Dunaszentgyörgyön elfogták. A négy utas szállítására alkalmas személygépkocsiban hat, útiokmánnyal nem rendelkező, magát pakisztáni állampolgárnak valló személy utazott, négyen az utastérben, ketten pedig a csomagtartóban.
A hat férfi korábban embercsempészek segítségével jutott el Pakisztánból Szerbiába, majd onnan a magyarországi találkozási pontra. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a pakisztáni férfiakat az Ausztriába való jogellenes átjutásuk érdekében szállította Magyarország területén. A járási ügyészség álláspontja szerint a minősített embercsempészéssel gyanúsított férfi esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

(Tolna Megyei Főügyészség)

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ