Átjárón ütötték el

Fotó: police.hu
2021. Július 21. 16:30
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kedden három közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek – adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Szekszárdon a Hunyadi utca irányából a Zrínyi utca irányába közlekedett személygépkocsijával egy 61 éves nő, amikor járműve jobb elejével elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó férfit. A gyalogos személy könnyebben sérült –számol be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lázár utcában történt balesetről.

Továbbá felhívják minden közlekedő figyelmét az alábbiakra:

  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ