Minden, amit a második oltás felvételéről tudni kell

Illusztráció: Somogyi Nóra asszisztens oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 20-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor
2021. Július 22. 10:26
Szabadságolások, utazás miatt tolódhatnak az előre egyeztetett időpontok.

Az elmúlt napokban a második oltás felvételéről közöltek újabb információkat a kormanyhivatal.hu honlapon.

A tájékoztató szerint előfordulhat, hogy az első oltást felvett személyek ismétlő oltásukat – betegség, nyaralás, vagy akár külföldi utazás miatt – a vakcina alkalmazási előiratában rögzített időpontban nem tudják felvenni. Mint írják, a főszabály szerint a második oltást az első oltás helyszínén adják be a Pfizer- és Szputnyik-vakcina esetében 21 nap, a Moderna- és a Sinopharm-vakcina esetében 28 nap, AstraZeneca esetében pedig 12 hét különbséggel.

Kitérnek rá, hogy amennyiben az oltott vagy az háziorvos elfoglaltsága miatt a második oltás eredetileg tervezett dátuma nem tartható, akkor kérik, hogy a felek egyeztessenek egy megfelelő időpontot, illetve a háziorvos a helyettesével oldja meg a második oltást.

Felhívják a figyelmet, hogy ha ezek mégis akadályba ütköznének, akkor a Fővárosi és Megyei Oltási Munkacsoportok felajánlják segítségüket a második oltás megszervezésére.

Ez esetben kérjük, hogy az oltakozó a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás oltóanyaga megadásával) az illetékes Megyei Oltási Munkacsoport lenti e-mail címén időben jelezze! Ezen oltások megszervezését a Fővárosi vagy Megyei Oltási Munkacsoport végzi – olvasható a Miniszterelnökség tájékoztatójában.

Hozzáteszik, hogy a levél megérkezését követő napokban a munkacsoport telefonon értesíti az ügyfeleket a második oltás helyszínéről és időpontjáról.

(Miniszterelnökség, kormanyhivatal.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ