Tolna megye: zivatarra és hőségre figyelmeztetnek vasárnap

Illusztráció: pixabay
2021. Július 25. 09:09
Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és hőség veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi figyelmeztető előrejelzésében azt írja, hogy zivatarok vonulnak át főként a középső országrészben délelőtt pedig kelet, északkelet felé haladva legyengülnek, illetve Felvidék felé távoznak.

Közlik, hogy napközben elenyésző az esélye zivatar kialakulásának, majd késő délutántól, estétől a középső és keleti tájakon ismét nagyobb számban számíthatunk zivatarokra. Tájékoztatnak, hogy a legintenzívebb zivatartevékenység az Északi-középhegység környezetében várható az éjszakai órákban, amely hétfő hajnalban is kitarthat.

Mint írják, viharos széllökések, intenzív csapadék és jégeső is társulhat a zivatarokhoz, de este az északi tájakon akár felhőszakadás is előfordulhat. Mindemellett az ország nagy részén, délnyugati kétharmadán 25 fok fölött alakul a napi átlaghőmérséklet.

Vasárnap zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés és Hajdú-Bihar kivételével az ország összes megyéjére és többek között Tolna megyére hőség és zivatar veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.  

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ