Támogatást kapnak az önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is

Illusztráció: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2021. Július 25. 13:00
A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után döntés született az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is – adta hírül szombaton a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tájékoztatnak, hogy az idén negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázaton mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyert el támogatást. Pénzbeli támogatásban 54 önkormányzati tűzoltóság részesül összesen 132,9 millió forint összegben.

Részletezik, hogy a természetbeni támogatásokra 54 önkormányzati tűzoltóság nyert összesen 92,1 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési eszközöket, EDR rádiókat.

Tolna megyében a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság, a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület és a Tolna Önkormányzati Tűzoltóság részesülhet a pályázaton megítélt természetbeni támogatásból.

Mindemellett a 600 millió forint támogatási összegből 116 millió forint egyedi döntés alapján az önállóan beavatkozó egyesületek támogatására biztosított. A 484 millió forint keretösszegű pályázatra hatszázharminchat egyesület nyújtott be igényt.

Mint írják, természetbeni támogatásban 438 egyesület részesül, akik összesen 183,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR rádiókat nyertek. Tolna megyében számos önkéntes tűzoltó egyesület részesül a támogatásból, a teljes lista megtekinthető a katasztrófavédelem honlapján.  

Kitérnek rá, hogy a pályázati keretösszegből fennmaradó 13,7 millió forintos maradvány elosztásáról később döntenek és azon egyesületek részesülhetnek ebből, amelyek támogatása jelentősen elmarad az együttműködési megállapodás szerinti kategóriának megfelelő támogatási szinttől.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ