Közel húsz esetben vonultak ki Tolna megye tűzoltói

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2021. Augusztus 02. 15:22
Kidőlt fák, viharos időjárás, tűzesetek, felborult személygépkocsik – mind munkát adtak az elmúlt hétvégén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak.

Mintegy 50 hektáron égett a tarló vasárnap délután, Sióagárd település külterületén, a Sárvíz és a Sió között. A tűz szalmabálákat és erdősávot is veszélyeztetett. A szekszárdi, a bonyhádi és a paksi hivatásos egységek 3 vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az ingatlan tulajdonosa saját erőgépével is közreműködött a káreset felszámolásában, így a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni – számolt be közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

(Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Szintén vasárnap Dunaföldváron, Barota pusztán mintegy 500 m2 területen égett az erdő aljnövényzete. Hozzáteszik, a tüzet a dunaföldvári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.  Továbbá kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap este Pakson, a Nyárfa utcában. A paksi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Jelentősebb műszaki mentések

Kitérnek rá, hogy szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba hajtott egy személygépkocsi szombaton, az M6-os autópályán, Bölcske közelében. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.  Ezt követően vasárnap hajnalban ismét egy személygépkocsi letért a töltésről, majd felborult Bölcskén, a Felső-rév utcában. A helyszínre a paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit. 

Mint írják vasárnap délután az ország területén áthaladó viharos időjárás elérte a megyét is. A paksi hivatásos tűzoltók nyolc esetben vonultak kidőlt fák és letört faágak eltávolításához, a szekszárdi hivatásos egységeket két esetben, a tamási önkormányzati tűzoltókat szintén két esetben riasztották viharkárok felszámolásához. 

 

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ