Átadták a megújult polgármesteri hivatalt Gerjenben

Romhányi Károly, Gerjen polgármestere. Korábbi felvétel: LIFE Studio
2021. Augusztus 04. 09:00
A fejlesztés a Magyar Falu Program keretében, 18.551.343 forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg – adta hírül tegnapi közleményében Gerjen Község Önkormányzata.

Tájékoztatnak, hogy a projekt 2020. december 1-étől 2021. május 31-éig zajlott, amelynek során a polgármesteri hivatal épületének külső felújítása történt meg.

Mint írják, a település központjában korábban felújításra került épülethez harmonizáló külső homlokzati színt kapott a teljes felület, valamint a sérült homlokzati hőszigetelés javítását is elvégezték. Emellett az energiahatékonysági szempontok figyelembevételével a lépcsőházi nyílászárók cseréjére került sor.

Részletezik, hogy a belső felújítás során megtörtént az épület teljes belső festése, illetve a faszerkezetek, nyílászárók festése, pácolása. Az épületgépészeti felújítás során a fűtési rendszer modernizálva lett: korszerű kondenzációs kazán került beépítésre a szükséges átalakításokkal.

A polgármesteri hivatal épületének külső-belső felújítása szükségessé vált az elhasználódás, az elavult technológiák és a nem megfelelő műszaki állapot miatt. A fejlesztéssel a hivatali dolgozók munkakörülményeit és a lakosság számára a közügyek intézésére szolgáló környezet is korszerűbb lett. Ennek köszönhetően a lakosság és a dolgozók elégedettsége, életszínvonala, továbbá a településkép esztétikai javulása is nőtt. Gerjen vonzereje tovább erősödött a Magyar Falu Program által is – olvasható a közleményben.

Rámutatnak, hogy az energiakorszerűsítésnek köszönhetően hatékonyabb energiahasználatot ért el az épület, csökkentve ezzel a környezetre káros szén-dioxid kibocsátást, illetve a fenntartási költségek vonatkozásában is jelentős csökkenés lesz tapasztalható.

A település központja folyamatosan fejlődik: a központban korábban megújult épületbe, az Egészségházba költözhetett a háziorvosi, a fogorvosi rendelés, valamint a védőnői szolgálat, továbbá a település Közösségi Háza is a mai kor igényeinek megfelelően került felújításra 2019-ben. A központ játszótere 2020-ban újult meg – áll a tájékoztatóban.

Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Süli János, a térség országgyűlési képviselője, valamint Romhányi Károly, Gerjen polgármestere.

(Gerjen Község Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ