Óvatosságra int a paksi rendőrség, autók csavarjait lazítják ki a heccelők

Fotó: police.hu
2021. Augusztus 06. 14:25
Az elmúlt hetekben számos bejelentés és feljelentés érkezett a Paksi Rendőrkapitányságra, hogy a városban, az utcán parkoló autók kerekeinek csavarjait ismeretlen személy vagy személyek meglazítják – tájékoztatott pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a bejelentéseket követően a Paksi Rendőrkaptányságon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárásokat indítottak.

Ismertetik, hogy az egyik ilyen esetet követően augusztus 5-én egy személygépkocsi kereke ki is esett, mely kis híján tragédiával végződött.

Mint fogalmaznak: egy jármű kerekeihez tartozó csavarok kilazítása nem játék, még csak nem is jó hecc, hanem bűncselekmény. A menet közben elszabaduló autó kereke balesetet okozhat, de akár tragédiához is vezethet.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy indulás előtt minden esetben, a KRESZ előírásain túl, nézzék át autójuk környezetét, valamint még a dísztárcsával ellátott kerekeket is, hogy a csavarok nincsenek-e kilazítva! Ha bármi rendkívülit tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget! – olvasható a közleményben.

Kérnek mindenkit, akik Pakson, vagy a környező településeken gyanúsan viselkedő – autó kerekei mellett guggoló – személyt látnak, azonnal értesítsék a rendőrséget, hívják a 112-es segélyhívót vagy a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75-510640-es telefonszámon.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)  

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ