33 perccel megdőlt a Korinthosz legutóbbi pályacsúcsa!

Fotók: Kerékgyártó Péter / Korinthosz Ultra Running Race facebook
2021. Augusztus 09. 15:50
Mint ismeretes, augusztus 6-án startolt a Korinthosz Ultratávú Futóverseny Szekszárdon.

Márkus István „Öcsi”, ultrafutó megkeresésünkre elmondta, hogy idén a 160 kilométeres távon 100 fő indult a szekszárdi Garay térről pénteken délelőtt 11 órakor, hogy Baját érintve, ott megkerülve a Petőfi- és Pandúr szigetet, ugyanazon az úton megfordulva érkezzenek vissza Szekszárdra. A megmérettetés 80 kilométeres távját teljesítők pedig Bajáról indultak Szekszárdra, mely számban 150 versenyző állt rajthoz.

Márkus Öcsi kiemelte, hogy idén szenzációs pályacsúcsok születtek, amelyek már a világélvonalban is megállják a helyüket.

– Idén egészen fantasztikus eredmények születtek, hiszen a 160 kilométeres és a 80 kilométeres távon is hatalmas új pályacsúcsok születtek. A 100 mérföldes távon a férfiaknál Erős Tibor - aki későn kezdő amatőr futó - 13 óra 10 perces, egészen hihetetlen pályacsúcsot futott. Ezzel az eredménnyel a tavalyi pályacsúcsot 33 perccel döntötte meg. Az ő ideje már a világelithez tartozó teljesítmény – emelte ki a szekszárdi ultrafutó.

Hozzátette, hogy a nők közül Maráz Zsuzsanna bizonyult a legügyesebbnek, 15 óra 56 perc alatt teljesítette a 160 kilométert, amely eredménnyel javított a női pályacsúcson.

A megmérettetés részletes eredményeiről ide kattintva tájékozódhat.

(Fotó: Kerékgyártó Péter / Korinthosz Ultra Running Race, Facebook)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ